contouring-website-plaatje-624x313

Gezichtsvormgeving, ook wel bekend als het geven van contouren aan het gezicht, is een vrij populaire trend onder vrouwen die waarde hechten aan een mooi uiterlijk en die, er in het algemeen, alles aan doen om er aantrekkelijk uit te zien. Heel recentelijk heeft de gezichtsvormgeving nieuwe hoogten bereikt. Waarom? Tot nu toe was alles wat werd toegepast om iemands gezicht contouren te geven twee tinten van een concealer of een bronzen blusher. Vandaag de dag is het echter de trend om het gezicht op te maken met diverse decoratieve cosmetica in verschillende tinten. Het kost zeker wat tijd om het gewenste effect te creëren maar niettemin zijn de resultaten geweldig en uitstekend. Op deze wijze het gezicht contouren geven heeft een eigenaardige naam – clown contouren. Wat zijn de redenen van deze ‘circus’ make-up?

Laten we beginnen met het uitleggen wat de redenen zijn voor het aanbrengen van clown contouren. Ten eerste kunnen op deze manier de onvolkomenheden van de huid worden bedekt en kan er een ovaal effect van het gezicht worden bereikt. Het is het vermelden waard dat een ovaal gezicht de ideale vorm is voor een gezicht, zoals de zandlopervorm de perfecte vorm is voor het lichaam. Terwijl we het gezicht modelleren, bedekken we de donkere kringen onder de ogen, verkleuringen en littekens van acne. Plus dat we ook een dubbele kin, een puntige of grote neus, hangende oogleden en breed voorhoofd kunnen verbergen. Bovendien streven meer en meer vrouwen naar het hebben van een vlekkeloze en perfecte look zoals hun idolen uit de TV-serie of degenen op de covers van de tijdschriften. Je bent immers niet cool, tenzij je zware make-up draagt.

Hoe kun je clown contouren aanbrengen?

Om je gezicht op deze manier vorm te geven, heb je diverse cosmetica en ofwel make-up sponzen of borsteltjes nodig. Bovendien heb je foundation, blushers en bronzers van verschillende tinten nodig. Belangrijk om te noemen is dat alle producten een vloeibare consistentie moeten hebben. Om alle cosmetica aan te brengen, moet je een dikke en vlakke make-up kwast gebruiken. Het uitvegen en mengen zal makkelijk gaan met grotere make-up borstels en make-up sponzen. Om een ​​lang verhaal kort te maken begin je met het aanbrengen van cosmetica die gekenmerkt wordt door een lichte heldere tint. Vervolgens bedek je de wangen met blusher. Aan het einde breng je bronzers of concealers met de donkerdere kleuren aan. Het belangrijkste bij de clown contour is het mengen van alle aangebrachte producten op een zodanige wijze dat ze een onberispelijke laag van de cosmetica creëeren die in elkaar overlopen. Met andere woorden, je kunt geen plekje overslaan waar men een restje van een andere laag van je make-up kunt zien. Zeker, want niemand heeft graag een ongelijkmatig maskerachtig effect op haar gezicht, toch?

Helaas, heeft je gezicht vormgeven met de clown contouren techniek ook een aantal nadelen. Ten eerste heb je veel verschillende soorten cosmetica van hoge kwaliteit nodig, die zijn aangepast aan je huidtype en het seizoen. Ten tweede moeten de make-up accessoires systematisch worden gereinigd. Ten derde, moet je om een ​​dergelijke make-up te kunnen verwijderen verschillende effectieve lotions of andere removers gebruiken. Ten vierde moet je, direct nadat je de make-up hebt verwijderd, je gezichtshuid grondig reinigen en verzorgen zodat je niet wordt blootgesteld aan irritaties en huidziekten als gevolg van de zware clown contouren.