Nauwkeurig gescheiden, krachtig gelifte en gekrulde wimpers: een doel wat op dagelijkse basis lastig bereikbaar lijkt. Gelukkig kun je dit effect bereiken met heel eenvoudige methodes. Het enige wat je moet doen, is een goede wimper lift en lamination kit kopen. Wat is de inhoud van zo’n kit en hoe gebruik je hem thuis? Hieronder vind je het antwoord op deze vragen en een overzicht met de beste kits, waarmee je thuis eenvoudig je wimpers lift en lamineert.

wimper lifting

Wimper lifting en lamination: wat houdt de behandeling in en waarom moet jij het proberen?

Deze methodes om de wimpers te stylen, beter bekend als wimpers liften en lamineren, bestaan al langer. Deze behandelingen worden in schoonheidssalons al jarenlang uitgevoerd. In het begin heette het echter anders en stond de behandeling bekend als wimper permanent.

Wat is wimper lamination? Deze naam wordt gebruikt om een behandeling te beschrijven waarbij de wimpers gekruld worden door middel van keratine. Tijdens het lamineren worden er speciale producten op de wimpers aangebracht. Deze producten verbeteren de conditie van de wimpers en veranderen hun vorm. De cosmetica maken de wimpers flexibeler en helpen bij het fixeren van de gewenste vorm, doordat de wimpers op siliconen oogpads komen te zitten.

Wat is wimper lifting? Dit is het deel van de behandeling dat zich richt op het liften van de wimpers. Hierdoor zijn de wimpers vanaf de wortel zichtbaar gelift. Na het liften en lamineren van de wimpers heb je mooi gekrulde, dikke, donkere en verzorgde wimpers.

Nu je weet wat lamination inhoudt, is het tijd voor een belangrijke zaak. Want, waarom moet je jouw wimpers thuis lamineren? Het is een uitstekende manier om het uiterlijk en de conditie van de wimpers snel en duurzaam te verbeteren. Wimper lifting en lamination is ideaal voor iedereen die de voorkeur geeft aan een natuurlijke look. De behandeling doet echt wonderen voor de wimpers, zelfs als deze van nature erg kort zijn.

Hoe vind je de beste lamination kit voor de wimpers? Overzicht TOP kits

De beslissing is genomen, dus het is tijd om zelf je wimpers te gaan liften en lamineren. Hiervoor heb je een goede wimper lamination kit nodig. Het overzicht hieronder bevat interessante opties die spectaculaire resultaten geeft en waarmee je de wimpers op een eenvoudige manier kunt lamineren. Zelfs zonder ervaring met liften en lamineren kun je deze sets nog steeds vrij makkelijk gebruiken.

1. Nanolash wimper lift en lamination kit

nanolash lash lift kit

Thuis wimpers lamineren? De Lash Lift Kit van Nanolash is één van de beste producten voor deze taak. Het is een complete set, ontwikkeld door een merk dat al jarenlang bij veel vrouwen voor prachtige natuurlijke wimpers zorgt. Door deze set te kiezen krijg je voedingsrijke producten én alle benodigde accessoires.

Nanolash heeft de set als volgt samengesteld: 10 zakjes activator, 10 zakjes neutraliser en 10 zakjes keratine booster. Natuurlijk bevat de set ook alle accessoires, 3 paar siliconen oogpads (die perfect aansluiten aan het ooglid) en 3 wimper kammen. De kit gaat langer mee omdat er een groot aantal van alle producten inzit. Met deze producten kun je tot 10 behandelingen uitvoeren. De accessoires zijn herbruikbaar.

De effecten zijn 8 weken lang zichtbaar: een sterke krul, lift en verzorging. Na het lamineren met de kit van Nanolash zijn de wimpers zijdezacht en veel gezonder.

2. Elleebana Lash Lift: starter kit wimper lifting

Een simpele, 20 minuten wimper lift. De Elleebana Lash Lift kit is ontwikkeld voor mensen die tijd belangrijk vinden. De behandeling kan snel uitgevoerd worden en de set gaat tot 60 behandelingen mee. Professionele schoonheidsspecialisten kunnen van deze volledige capaciteit genieten. Elk zakje gaat tot 4 behandelingen mee, maar moet na opening snel gebruikt worden. Voor vrouwen die thuis hun wimpers willen lamineren is deze kit vrij prijzig omdat je er dan lang niet zoveel behandelingen mee kunt uitvoeren.

Deze professionele wimper lifting kit bevat 15 paar zakjes met activator en neutraliser. Bovendien zit er ook een borstel, lijm, siliconen oogpads, een metalen applicator en een foam remover in. Alle onderdelen uit deze set kunnen ook los gekocht worden.

De prijs is een groot nadeel van deze kit. De prijs is vrij hoog in vergelijking met andere opties uit deze ranking. Dit maakt de kit een minder goede keuze voor thuis. 

3. RefectoCil Eyelash Lift: kit voor duurzame wimper lift

De behandeling neemt met deze kit minder dan een kwartier in beslag. Qua tijdsbestek is het één van de beste producten op de markt. Maar, de RefectoCil Eyelash Lift kit heeft meer te bieden. Hij bevat formules rijk aan verzorgende ingrediënten, zoals collageen en cysteïne. Hierdoor zijn de wimpers gevoed en gehydrateerd, worden ze gekruld en zichtbaar gelift vanaf de wortels.

De set bevat twee producten. De fabrikant heeft een speciale formule ontwikkeld, zodat de Lashperm en neutraliser effectief zijn en binnen no-time werken. Bovendien zit de kit in een stijlvolle verpakking en zijn ook de benodigde accessoires toegevoegd. De kit bevat drie paar siliconen oogpads, een fles lijm, wimper lifter, handige kommen en borstels.

4. Fleeky Lashlift Kit

Een kit om thuis de wimpers mee te lamineren voor mensen die niet teveel willen uitgeven. De Fleeky Lashlift Kit onderscheidt zich van de rest van de producten vanwege de lage prijs. Helaas gaat dit hand in hand met het aantal behandelingen dat je met de kit kunt uitvoeren, 2-4. Gelukkig heeft de fabrikant ook een grotere versie, die helaas weer duurder is. De Maxi Kit is voldoende voor 5 tot 10 behandelingen.

De kit geeft geweldige resultaten, ongeacht de lengte van de wimpers. Het is een oplossing voor vrouwen die een natuurlijke look willen behouden, maar wel sterk gedefinieerde ogen wensen. De kit maakt de wimpers zichtbaar donkerder, en geeft ze krul en een lift.

5. Thuya wimper lifting kit

Een set voor het lamineren en liften van wimpers en wenkbrauwen in één. De Thuya kit is een veelzijdig product, ontwikkeld om het uiterlijk van het gehele oog te verbeteren. Creëer spectaculair gelifte wimpers en perfect gestylde wenkbrauwen.

De kit van Thuya bevat drie producten: permanent gel met thioglycolzuur, een neutraliser en lijm. Elke fles bevat 15 ml, wat veel meer is dan de andere producten in deze ranking. Bovendien zitten er in de kit ook oogpads maat M en een houten applicator.

6. MIYA LASH Keratin Lash Lift Kit

Een uitgebreide lamination kit. Het merk Miya Lash biedt een uitgebreid product dat vele onderdelen en accessoires bevat. Lamineren met de Miya Lash Keratin Lash Lift Kit wordt gefaciliteerd door lifting applicators, lamination borstels en siliconen oogpads. Wellicht raak je in de war van het aantal accessoires. Het maakt de behandeling ook niet eenvoudiger.

De wimpers worden sterk gekruld en gelift als je de set van Miya Lash gebruikt. Je hoeft niet meer dagelijks een wimperkruller te gebruiken. De behandeling geeft je ook een pauze van zware make-up, omdat de wimpers donkerder en zichtbaar dikker zijn na de behandeling.

7. Wenkbrauw lamination en wimper lifting kit Protein Reconstruction System Zola

Je hoeft niet te vertrouwen op een professionele wimper lamination kit om zichtbaar resultaat te creëren. De Brow&Lash Protein Reconstruction System van Zola bewijst dit. Deze set maakt gebruik van veel minder accessoires. Er zitten drie flessen met formules in, elk met een ingebouwde applicator.

Elk product heeft een compleet andere formule. Met de hele set lift, krul en voedt je de wimpers. De set kan ook gebruikt worden voor liften en lamineren van de wenkbrauwen. De formules in de set zijn Protein Strong Lifting, Protein Fixer en Protein Care. Elk van deze formules bevat veel verzorgende ingrediënten zodat de wimpers na de behandeling in zichtbaar betere conditie zijn.

Gekrulde wimpers zonder het huis uit te hoeven: stap voor stap wimper lifting

Heb jij jouw DIY wimper lifting en lamination kit uit de lijst gekozen? Dan is het tijd voor het lamineren zelf. Waar begin je? Zorg voor je eigen comfort, zoek een goede plek. Vaak is de badkamer het best, omdat je hier eenvoudig op kunt ruimen als het vies wordt, en je vaak een grote spiegel hebt. Voordat je de producten aanbrengt zorg je ervoor dat alle producten binnen handbereik staan.

De eerste stap is het reinigen van de wimpers en de huid rondom de ogen. Er kunnen make-up resten of huidverzorgingsproducten achterblijven op de huid en wimpers. Dit zorgt ervoor dat de producten niet volledig geabsorbeerd worden en je niet het beste uit de behandeling haalt. Je kunt dit verwijderen met een speciale shampoo voor wimpers en wenkbrauwen, of met een make-up remover zonder olie.

Daarna is het tijd om het siliconen oogpad aan te brengen op het gereinigde ooglid. Het kan voor komen dat de oogpad te groot is. Gelukkig kun je siliconen oogpads in de juiste maat knippen. Breng de platte kant op het ooglid aan, nadat je een klein beetje lijm op het midden van de pad hebt gedaan. De wimpers worden daarna op het oogpad gekamd, het liefst met een speciale kam (vaak Y-vormig). Elke wimper moet zorgvuldig gescheiden worden. Hierdoor worden de producten beter geabsorbeerd.

Dan is het tijd voor de volgende stappen van de behandeling. De kit bevat 2 of 3 verschillende producten. Deze moet je in de juiste volgorde aanbrengen. Elk product wordt er na een paar minuten voorzichtig afgewassen, daarna kun je door met de volgende stap. De tijd die de producten op de wimpers moet blijven zitten wordt aangegeven in de instructies, dit kan per kit verschillen. Het is daarom erg belangrijk om de instructies bij de hand te hebben tijdens de behandeling.

De behandeling wordt afgerond door de siliconen oogpads voorzichtig te verwijderen. Wees voorzichtig met je wimpers en pulk de pads er rustig af. Hierna kun je de wimpers met een spoolie kammen.