Ricinusolie, ook wel castorolie genoemd, is al heel lang een favoriet van de natuurlijke gezondheids- en schoonheidsindustrie, en met goede reden. De olie, die gemaakt wordt van de ricinusplant, bevat verschillende unieke en opmerkelijke eigenschappen waar je veel verschillende doeleinden mee kunt bedienen. Hieronder staan een paar interessante en ongebruikelijke eigenschappen van ricinusolie die je kunt gebruiken.

Gebruik voor Constipatie

Ricinusolie is bekend als een uitstekend laxeermiddel. Het is een milde vorm van verstopping en wordt soms gebruik als preventie. De olie wordt gemaakt van ricinusplanten en heeft bruine korrels als ingrediënt. De bruine korrels hebben sennosiden die de darmbewegingen versnellen. Als je ricinusolie gebruikt, neem er dan niet meer dan 1 tot 2 eetlepels van. Roer het in wat warme melk en drink het vlak voor het slapen gaan in. Gebruik nooit meer dan 2 eetlepels, want overdosering kan diarree veroorzaken.

Gebruik voor Eczeem

Ricinusolie bevat antimicrobiële eigenschappen die helpen om de geïrriteerde en jeukende huid te kalmeren. Bovendien is ricinusolie ook rijk aan vetzuren en alumina, waardoor het uitstekend werkt tegen eczeem. Breng de ricinusolie direct op de huid aan, of meng het met kokosolie of honing voor een betere resultaten.

Gebruik voor Haar

Ricinusolie heeft verschillende voordelen voor de conditie van het haar. Het is een zeer populaire conditioner voor droog en gespleten haar. Masseer je haar met ricinusolie en laat het een paar minuten intrekken. Uiteindelijk kun je je haar wassen. Ricinusolie bevat ook vitamine E, waardoor het een goede optie is voor mensen met droog of krullend haar. Bovendien kan ricinusolie helpen bij haaruitval door te helpen sebum en dode huidcellen te verwijderen, wat je haar lekkerder laat aanvoelen.

Gebruik voor Ogen

Ricinusolie is ook geschenk voor je ogen. De olie is uitstekend voor het verwijderen van oogmake-up. De olie verwijdert make-up op een milde manier, waardoor het oog niet beschadigd raakt. Meng wat ricinusolie met lauw water en gebruik een wattenstaafje om de oogmake-up te verwijderen. Ricinusolie kan ook helpen tegen wallen onder de ogen. Breng wat olie aan onder de ogen voordat je naar bed gaat, zodat het kan worden opgenomen voordat je je de volgende dag wast. De olie bevat vetzuren die nuttig zijn voor de huid en kan helpen om wallen te verminderen en de hydratatie te verhogen.

Gebruik voor Gewrichten

Ricinusolie bevat ook een aantal stoffen die nuttig kunnen zijn voor de gezondheid van de gewrichten. De olie kan arthritis en gewrichtspijn helpen verlichten. Ricinusolie heeft anti-inflammatory eigenschappen, waardoor je die kunt gebruiken om de ontstekingen te verminderen en de pijn te verlichten. Breng de olie twee of drie keer per dag op het gebied rondom de gewrichten aan. Masseer de olie zachtjes in de huid rondom de pijnlijke gewrichten.

Gebruik voor Nagelriemen

Ricinusolie is ook goed voor de nagelriemen. De olie brengt voedingsstoffen naar de nagelriemen, waardoor ze minder geïrriteerd en droger worden. Breng gewoon wat ricinusolie aan op de nagelriemen voordat je je nagels knipt en lakt. Als je ricinusolie regelmatig gebruikt voor nagelriemen, kun je misschien kijken of je de nagelriemen iets meer onder controle krijgt.

Gebruik voor Huid

Ricinusolie kan ook gebruikt worden als een natuurlijke moisturizer voor je huid. De olie bevat vetzuren waar je huid van kan profiteren, waardoor je huid een gezondere, gladdere en jongere uitstraling krijgt. Breng de olie direct aan op je huid of meng de olie met kokosolie of sheaboter voor een vochtinbrengende boost. Ricinusolie kan ook helpen om acne te verminderen, waardoor je een gladdere en helderder uitstraling krijgt.

Gebruik voor Stembanden

Ricinusolie bevat samentrekkende eigenschappen. Als iemand last heeft van schorheid, kan het gebruik van ricinusolie dit helpen verlichten. Voeg een half theelepelt ricinusolie toe aan de lauwe melk en drink het een paar keer per dag. Je kunt het mengen met honing voor beste resultaat.

Gebruik voor Lippen

Ricinusolie helpt ook bij het hydrateren en verzachten van droge lippen. De olie bevat vetzuren en mineralen die de lippen kalmeren en hydrateren. Breng de olie direct op de lippen aan of meng het met wat honing of kokosolie. Als je ricinusolie regelmatig gebruikt, zullen je lippen gladder en gehydrateerder aanvoelen.

Gebruik voor Insectenbeten

Ricinusolie kan helpen om het jeuken en irritatie van insectenbeten te verminderen. Breng de olie direct aan op de beten om de jeuk te verlichten en de zwelling te verminderen.