how-to-winged-eyeliner-tutorialWat voor een soort waterproof cosmetica ken jij toevallig?

Zeker de meest populaire zoals de oogmake-up. Bijvoorbeeld oogschaduw, oogpotloden, eyeliners en mascara. Deze producten zijn bestand tegen tranen, zweet, barre weersomstandigheden zoals sneeuw of warmte en wrijven. Maar hoe werkt deze cosmetica eigenlijk? In het algemeen bevatten deze producten veel minder water dan degene zonder “waterproof” aanduiding op de verpakking. Het feit dat deze producten niet uitlopen op het gezicht is te wijten aan de speciale samenstelling met polymeren, plantaardige oliën, wassen of hars. Dit soort stoffen hechten zich ofwel aan de wimpers of aan de huid, waar ze blijven zitten en een soort waterdichte laag creëren die bestaat uit pigmenten en andere stoffen. Als het gaat om de waterproof mascara zijn het keratine of biotine die hiervoor zorgen en waarvan het doel is om de wimpers te voeden en de wimpergroei en de regeneratie te stimuleren.

Toch is niet alle waterproof cosmetica volkomen veilig. Irritaties treden vaak op bij het gebruik van mascara en eyeliners omdat deze producten in het bijzonder vaak fixeerstoffen bevatten. Als je een waterproof mascara koopt moet je kijken naar een aantal basisgegevens, zoals de vraag of de cosmetische dermatologisch en oogheelkundig is getest. Dankzij die gegevens kun je erachter komen of de cosmetica ook ideaal is voor mensen die contactlenzen dragen en of gevoelige ogen en oogleden hebben.

Nu gaan we hebben over het verwijderen van waterproof mascara en oogschaduw. In dit geval is het het meest effectief om dubbelwerkende vloeistoffen of make-up remover van een dikke consistentie te gebruiken. Een babyolie kan ook adequaat werken. Tijdens het verwijderen van de oog make-up, moet je niet hard over je wimpers wrijven, want dat soort bewegingen kunnen ertoe leiden dat je wimpers uitvallen of je huid geïrriteerd raakt. Alles wat je hoeft te doen is een wattenschijfje met een make-up remover van jouw keuze te besprenkelen en dit zachtjes tegen je ooglid te drukken. Wacht even totdat de cosmetica begint op te lossen. Indien nodig, kun je de procedure herhalen.

Hoe kun je waterproof cosmetica aanbrengen?

Tijdens het aanbrengen van oog cosmetica, moet je voorzichtig zijn dat de applicator niet in het oog komt. Dit kan leiden tot irritaties, troebel zicht of roodheid. In het geval dat dit gebeurt wordt je geadviseerd om onmiddellijk je ogen met warm water uit te spoelen en de cosmetica met een speciale lotion te verwijderen. Als het gaat om een ​​waterproof make-up foundation, moet deze eerst worden opgewarmd op je handpalmen en vervolgens worden aangebracht op het gezicht.