celluitis

We hydrateren, masseren en exfoliëren de huid en er gebeurt niets. De cellulitis was en is waarschijnlijk nog steeds zichtbaar. Is er een andere methode om het probleem van het sinaasappelschil syndroom op je dijen, heupen, buik en billen aan te pakken?

Gelukkig is er een natuurlijke cosmetica die je zelf thuis kunt maken. Wat heb je nodig om zo’n magisch mengsel te bereiden?

Verzamel de volgende ingrediënten:

  • vier theelepels koffie, dezelfde soort koffie die gebruikt wordt voor de gezichtspeeling,
  • twee theelepels cacao,
  • vier theelepels gemberpoeder,
  • vier theelepels kaneel,
  • vier theelepels olijfolie, balsem of gel
  • en vier theelepels gedestilleerd salicylaat.

Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen, heeft het grootste gedeelte van de hierboven genoemde stoffen verwarmende eigenschappen. In het algemeen verbetert warmte de bloedcirculatie, versoepelt het de wanden van de bloedvaten en opent het de huidporiën. Het mengsel werkt perfect in termen van voorbereiding van de lichaamshuid voor de later gevolgde stadia van de lichaamsverzorgingsbehandeling. Het is belangrijk om te beseffen dat wanneer de huidporiën wijd openstaan, alle cosmetica zoals vochtinbrengende crèmes of regenererende en voedende lichaamsmaskers veel beter kunnen worden geabsorbeerd. Toch is het voordat je besluit om het masker toe te passen het de moeite waard om het lichaam te scrubben en om alle onnodige dode huidcellen te verwijderen waardoor de waardevolle ingrediënten door alle huidlagen gemakkelijk kunnen worden opgenomen. Als gevolg hiervan kunnen ook de diepste lagen van de huid worden bereikt en worden voorzien van alle stoffen die ze nodig hebben.

Hoe kun je een lichaamsmasker tegen cellulitis maken?

Ten eerste moet je de koffie bereiden en het overtollige vocht afgieten. Voeg de overige ingrediënten toe en roer het goed door. Let wel, het lichaamsmasker moet een gelachtige consistentie hebben. Daarna moet je een lichaamspeeling behandeling toepassen op de gebieden met cellulitis, je magische mix aanbrengen en je lichaam inwikkelen met huishoudfolie. Realiseer je dat het niet nodig is om je strak in te wikkelen. Vervolgens moet je een warme broek aan doen, bijvoorbeeld een zweetbroek, om de bloedsomloop te stimuleren. Neem nu een deken en wikkel je lichaam in en houd het voor ongeveer 50 minuten warm. Als de inwerktijd is verstreken kun je je benen, dijen, buik en billen weer uitpakken en je lichaamsmasker afspoelen met warm water. Raak niet in paniek, als je huid rood of geïrriteerd is na zo’n behandeling. Ter compensatie van de gevolgen kun je een aloëgel op de geïrriteerde gebieden aanbrengen. Tot slot, het masker moet twee keer per week worden aangebracht om de beste resultaten te krijgen in jouw strijd tegen het sinaasappelschil syndroom.