Wat het seizoen ook is, we hebben het recht om ons soms depressief te voelen of een dipje te hebben. In de herfst en winter kun je het slechte weer daar de schuld van geven – te weinig zonlicht, te veel neerslag of sneeuwval, harde wind en doordringende kou of vorst. In de zomer of het voorjaar word je chagrijnig doordat je niet op vakantie kunt of omdat je net terug bent. Een bezoek aan een SPA-centrum is dan een geweldige mood lifter. SPA-behandelingen laten ons doen teruggaan naar de vakantie en daardoor vergeten we kou buiten even. Bovendien herstellen ze het lichaam na de winter en genezen ze de herfstdip. Bekijk hieronder welke SPA-behandelingen er zijn als je een dipje hebt.

SPA-therapieën & -massages voor een dipje

KALARI – KAI UZHICHIL

is een oude diepe sportmassage afkomstig uit Kerala in het zuiden van India. Het zorgt voor flexibiliteit en vitaliteit van het lichaam en stimulatie. Een Kalari-massage is er voor mensen die fit moeten blijven. Door de behandeling krijg je meer elasticiteit en souplesse. Het bevordert de doorbloeding en zorgt voor een snel verlies van overtollig vet. Het helpt om gewicht te verliezen, en verbetert de beweging van de gewrichten als het lichaam in beweging is. De druk en het tempo van de massage zijn afhankelijk van de houding van een persoon. Kalari massage ontspant de spieren, strekt de gewrichtsbanden uit en stimuleert de energiebanen in het lichaam. Het werkt diep: herstelt de juiste, ontspannen positie van het lichaam en geeft een gevoel van een grenzeloos bewegingsbereik.

Kalari is een diepe sportmassage voor mensen die hun lichaam willen laten werken. De behandeling is ook bedoeld voor mensen die regelmatig sporten of dansen en hun houding en lenigheid willen verbeteren. Dankzij de massage ontspannen de spieren zich, terwijl de energie die door marma – de vitale punten van het lichaam – stroomt, wordt gestimuleerd en gereguleerd, waardoor we ons beter voelen.

De Kalari-massage wordt op een speciaal daarvoor ontworpen dikke en brede mat gegeven. De mat ligt op de vloer. De behandeling wordt gedaan met een warme olie en Ayurvedische kruiden.

ABHYANGAM – Mardhayukta Hasta Mukha Abhyangam

dit is een Ayurvedische gezichts- en lichaamsmassage voor ontspanning, ontgifting en evenwichtsherstel. ABHYANGAM massage versterkt en revitaliseert het lichaam, verbetert de doorstroming van de lymfe en verbetert het immuunsysteem, daarom wordt het aanbevolen voor de behandeling van depressie en slechte weerstand

Dankzij de ABHYANGAM-massage voelen mensen die klagen over vermoeidheid een energiestroom door hun lichaam gaan terwijl hun zenuwstelsel er rustig en sterker door wordt. Bovendien verzacht, hydrateert en verstevigt de massage de huid en verjongt deze. ABHYANGAM verbetert het werking van de interne organen en helpt rugpijn en heuppijn te genezen.

ABHYANGAM in het gezicht ontspant het gezicht en stimuleert de vitale punten – marma. Het neemt stress en druk weg waardoor zuivering en ontspanning plaatsvinde. De massage verbetert de bloed- en lymfecirculatie in het gezicht en verjongt de huidweefsels. Als deze massage regelmatig wordt gedaan vermindert het de rimpels en herstelt het de natuurlijke vochtigheid van het gezicht, de teint en het glanzende uiterlijk. ABHYANGAM is de minst invasieve, natuurlijke gezichtslift waar je jezelf op kunt verwennen.

PADA ABHYANGAM

is een Auryvedische voet-, enkel- en kuitmassage. Het is een intensief ontspannende en lichaamsherstellende behandeling. Het zorgt dat de bloedsomloop sneller gaat , helpt spataderen te genezen en vermindert zwelling en pijn van de kuiten. Het werkt tegen voetdroogte, tintelende en gevoelloze benen en gebarsten hielen. Het bevrijd je van vermoeidheid en voorkomt ontsteking van gewrichtsbanden en spieren. De massage helpt je te herstellen na het verdraaien van een enkel, het verstuiken van banden en van allerlei breuken.

SHIRO ABHYANGAM

is een Ayurvedische hoofdmassage met een intensief ontspannende en revitaliserende werking. Het verbetert de circulatie van bloed en lymfe in het hoofdgebied. Het gaat slapeloosheid, migraine en droge, jeukende hoofdhuid tegen. Het ontspant de onnodig gespannen spieren en stimuleert de doorbloeding van de spieren en verwijdert de giftige stoffen. Het verlicht hoofdpijn en nekpijn en verwijdert het gevoel van vermoeide ogen. SHIRO ABHYANGAM moet worden afgewerkt met het verwijderen van de olieresten.

MUKHA ABHYANGAM

is een Ayurvedische gezichtsmassage. Het is een zeer fijnzinnige massage en ontspant het gezicht en stimuleert zo de vitale punten (marma). Het verwijdert spanning en stress van het gezicht en zuivert en ontspant het lichaam. MUKHA ABHYANGAM massage verhoogt de bloed- en lymfestroom op het gebied van het gezicht en regenereert de huidweefsels. Een regelmatige massage verjongt het gezicht door rimpels te verminderen en door de natuurlijke vitaliteit en zelfs de teint en glans van de huid te herstellen. MUKHA ABHYANGAM is niet-invasief en werkt als een natuurlijke gezichtslift.

PRISHTHA ABHYANGAM

is een Ayurvedische rugmassage die zeer ontspannend en stimulerend is. Er worden Ayurvedische oliën gebruikt die verrijkt zijn met speciale kruiden. De massage helpt bij het genezen van ernstige en chronische rugpijn, spierstijfheid en zenuwpijn, zoals heuppijn. MUKHA ABHYANGAM verbetert de bloedstroom in de rug en laat het lichaam ontspannen.