sun

De zomer is volop in gang. We zijn aan het zonnebaden en liggen te bakken onder de blauwe hemel. Maar weten we eigenlijk wel welke voorzorgsmaatregelen we moeten nemen om onszelf te beschermen tegen het gevaar veroorzaakt door de stralen van de zon? En weten we hoe we zonnebrandmiddelen moeten gebruiken en wat de veiligste tijd is om onszelf bloot te stellen aan de zon? En wat te denken van vitamine D? Zijn er nog andere methoden om onze huid te beschermen tegen de zon?

Waarom zouden we zonnen?

Elk jaar worden we door dermatologen gewaarschuwd tegen overmatige blootstelling aan de zon, vooral op het heetst van de dag, om verbrandingen van de zon, huidkanker en abcessen te voorkomen. En ze hebben volledig gelijk. Eigenlijk zijn er geen positieve kanten aan zonnebaden te noemen. Maar hoe zit dat nou allemaal? Het is algemeen bekend dat de zon de vitamine D productie in het menselijk organisme bevordert. Waarom hebben we deze vitamine in het bijzonder nodig? In feite is vitamine D gunstig voor het skelet, het zenuwstelsel, de spieren, het immuunsysteem en zorgt het dat het cardiovasculaire- en voortplantingssysteem goed werkt. Bovendien versnelt vitamine D positief het werk van weefsels en beïnvloedt het de hoeveelheid melanine. Vitamine D insufficiëntie kan samen met een overdosering echter leiden tot ernstige ziekten. Onder goede omstandigheden hoef je niet te aarzelen om te zonnen, maar vergeet niet om het verstandig te doen. Een half uur per dag worden blootgesteld aan de zon is genoeg om onze huid een mooie en gezonde bruine kleur te geven en het volstaat om ons organisme een ​​hoeveelheid vitamine D te laten produceren dat het nodig heeft.

Hoe kun je zonnebrandmiddelen toepassen?

Wat zijn andere manieren van bescherming van de huid tegen de schadelijke effecten van de zon? De waarheid is dat alle cosmetica, met inbegrip van UV-filters, de neiging hebben om droge plekken op het lichaam achter te laten en ook het gezicht witter te laten. Daarom is het raadzaam voor elke toepassing van een dergelijk product om de huid eerst te exfoliëren en de cosmetica dienovereenkomstig de instructies van de bijsluiter te verspreiden over het lichaam. Het witmakende-effect kan worden verborgen onder een bronzer of een matte poeder met een donkere kleur. Bovendien moet je ook niet vergeten om de meest delicate delen van je lichaam die bijzonder kwetsbaar zijn voor de schadelijke werking van de zonnestralen te bedekken. Dergelijke lichaamsdelen zijn de oogleden, de hoofdhuid, oren, lippen, nek, knieën, de lichaamshuid die onder kleding zit en de onderkant van je voeten. En weet je welke andere technieken je kunnen beschermen tegen UV-straling? Van het consumeren van olijfolie, walnotenolie, appels, koffie, thee, rode wijn, broccoli of basilicum wordt verondersteld dat een ​​aantal goede resultaten geeft. De stoffen in de hierboven genoemde producten zorgen voor bescherming. Bovendien zitten ze vol met verschillende.